Paul Butterfly's Top 14

Listen To The Birds (ca. 1968)

melodi: Paul Butterfly / tekst: Michael Corey

Torben og Poul i Nykøbing Mors 1969 Torben og Poul

Denne melodi lavede jeg vel omkring 1968. På (også) det tidspunkt havde jeg slet ingen fantasi til at sætte en tekst på alle tonerne - men fra starten havde jeg fundet på melodien ved at synge "Listen To The Birds" - så det blev een af de 'tvungne opgaver' til Jørgen Sørensen: skriv hvad du vil - bare der bliver sunget "Listen To The Birds" i starten - og som altid: et par dage efter havde han lavet teksten.

Når Jørgen skrev tekster til mine melodier foregik det næsten altid på den måde, at jeg på et lille spolebånd havde nynnet melodien sammen med min Høfner-guitar - så cyklede jeg ud til Jørgen på Kronborg Ladegårdsvej og (når jeg var heldig) hørte vi lige melodien sammen på hans værelse - og så håbede jeg at han hurtigt 'kunne finde på noget' - og det ku' Jørgen i den grad altid - og ofte meget hurtigt (en dag eller højst tre).

Denne melodi er bestemt ikke særlig beat'ed, snarere sådan lidt dansemusik-agtig - men jeg synes nu den har nogle dejlige POP-kvaliteter, som berettiger den.

Torben synger den høje stemme i B-stykkerne og lægger kor til resten. Den er speciel derved at den går 'en halv op' i sidste vers - og ikke mindst at slutningen er yderst speciel og faktisk temmelig svær at præstere - og det lykkes næsten :-)

Torben og jeg indspillede den også hos Jack Beat Records (Okt/1968) med titlen "Dit Livs Melodi" - også med tekst af Jørgen Sørensen - den blev dog aldrig udgivet - men findes på den indlagte CD i Henrik A. Bengtsen's bog "En rød el-guitar med vibrator" fra 2002.

Copyright © SmørFlyveren 2009

Fejl: Den kan ikke afspille !