Paul Butterfly's Top 14

You Bring Me The Sunshine (ca. 1968)

melodi & tekst: Paul Butterfly

Poul ca. 1969 Poul på Ungdomsskolen ca. 1969

Denne melodi lavede jeg vel omkring 1968 - og indspillede den på Erik's herlige B&O-båndoptager med underlægning af min elskede blokfløjte, som jeg jævnligt yndede at bruge som supplement til bare sang og guitar.

Melodien er lidt sjov derved, at verset egentlig 'går i mol' - hvorefter den svinger over i et 'glad omkvæd i dur'. B-stykket, som kommer to gange er vist det der også hedder en 'ægte middle eight' :-)

Indspilningen var jo egentlig bare en demo - som I kan høre 'knækker' min stemme flere gange undervejs - og så er det også lidt sjovt at bemærke de pudsige stemme-lyde, der ind i mellem optræder. De skyldtes en fachinerende lydeffekt som jeg havde hørt på nogle (ofte svenske) melodier i den epoke. Jeg anede ikke hvad det var, jeg hørte, men jeg var ret vild med effekten. Først flere år senere viste det sig, at man kaldte det for 'Phazer-effekten' - og det er altså den, jeg i min sang prøver at efterligne/lydliggøre.

Torben og jeg indspillede den også hos Jack Beat Records (1969?) med titlen "Du Giver Mig Solskin" - med tekst af Jørgen Sørensen - den blev dog aldrig udgivet dengang, men findes på CD'en The Secret Tapes from a one man band udgivet af FrostRecords i 2006.

Copyright © SmørFlyveren 2009

Fejl: Den kan ikke afspille !