Paul Butterfly's Top 14

A Long, Long Way From Home (ca. 1965)

melodi & tekst: Paul Butterfly

Jan, Ebbe, 'Ditter' og Poul The Blue Stars - 1964

Tjaah - en frisk og dejlig POP-melodi fra 'de glade tressere' - ungersvenden der har været længe væk og nu glæder sig til at komme hjem til sin elskede - johh, sådan var det skam også den gang.

Ærgerligt at der aldrig kom Bas og Trommer på denne melodi - men det har åbenbart ikke lige ku' la' sig gøre i den periode - jeg sku' jo hver gang 'låne' remedierne. Det ku' ellers ha' været fedt, hvis det havde været der :-)

På trods af det vedhæftede billede må I ikke tro at vi, The Blue Stars - på trods af at det var 'mit orkester' nogensinde spillede nogle af mine numre - Nææh, også den gang fandtes JanteLoven - selv om man knap nok dengang kendte dens navn - så man sku' skam ikke tro man 'var noget' - og slet ikke een selv :-)

- - - Tjaah, jeg tror Verden gentager sig selv i en uendelighed.

Når jeg i dag hører denne herlige melodi, kan jeg i den grad forestille mig Anders Blichfeldt i front af Big Fat Snake foran sit jublende publikum synge denne melodi - men det bliver selvfølgelig aldrig aktuelt - skønt sjovt ku' det være.

Iøvrigt indspillede Helsingørgruppen, The Carions en gang i 1967? nummeret i et lydstudie ved Greve (halvvejs mellem Kbh og Køge) - det blev så vidt jeg erindrer en ganske god indspilning - men min båndkopi deraf lyder desværre meget dårligt, nærmest som om det er optaget på 'den forkerte side' af båndet.

I kan iøvrigt lige i starten høre 'det sidste tungeklik' af melodiens synkronisering. I alt hvad I overhovedet hører i jeres musikverden - og det er nærmest bogstaveligt, overhovedet - så har een eller anden 'talt for' - U Know: 1_2_3_4 - ofte undlader man så 'den sidste _4' - men enhver musiker ved så a) hastigheden og b) hvornår 'den starter'. Det du hører lige i starten er så 3.die tungeklik (sådan gjorde jeg altid) - for at jeg senere (hvilket åbenbart aldrig blev gjort) ku' klippe båndet til lige der, hvor melodien starter.

Copyright © SmørFlyveren 2009