Poul Starch Sørensen

Mine første år

- - ka' jeg altså ikke huske ret meget om !

I haven med familien '47 Poul på skødet af morfar

Om jeg blev født på Bülowsvej eller på det da nyopførte Antoniehus - ka' jeg ikke læse nogen steder - men født blev jeg da den 28. Sep. 1946.

Min far har jeg aldrig kendt, thi han døde da jeg var 10 måneder gammel (dengang ku' man dø af at have et mavesår), så jeg voksede op med min enlige mor og min storebror - i huset, hvor hun var født i 1909 og iøvrigt levede i næsten hele sit liv.

Der var rigtig mange børn i kvarteret - og næsten ingen biler på vejene! - næsten alle mødre var hjemme dengang - undtagen min mor, for hun måtte jo arbejde for at hverdagen kunne hænge sammen.

Vi hinkede, gik på æblerov, legede cowboy'dere i 'Smørhullet', kælkede, spillede bold og havde det sådan som jeg husker det bare dejligt hele tiden. Og så var der altid 'krig' mod dem, der boede på Pontoppidansvej!

Men ind imellem elskede jeg at tegne - så var man alene med sig selv - og syntes også man fik præsteret 'noget' hvortil de voksne ku' finde på at sige 'Hvor er det dog flot, Polle' - og så var stoltheden i hus :-)

På billedet, som må være fra kort efter min fars død sidder jeg på skødet af min morfar, bagved fætter Henrik, morbror Ejnar, tante Anny og ved min side brormand Erik.

Copyright © SmørFlyveren 2009