Poul Starch Sørensen

Søndre Strandvej Skole 1->5 klasse

Mine første 5 år i skole :-)

1.ste klasse ca. 1953 1.ste klasse på Søndre Strandvej Skole

Jeg kom i skole en gang i 1953 - og det ku' jeg rigtig godt li' - ja nærmest det hele syntes jeg var sjovt og interessant.

Jeg var ret vild med regning, grammatik, tegning og sang - jeg har aldrig været særlig sporty - og kun lige præcis højdespring havde her min interesse - og så elskede jeg når vi havde 'rundbold'.

Billedet er fra starten af 1.ste klasse (jeg står bagerst, no. 2 fra venstre) - og til højre sidder vores klasselærer, Fru Johansen - som omkring 3.die klasse lærte mig at spille blokfløjte.

Min regnelærer hed Hr. Årenstrup - og jeg tror det er p.g.a. ham, at jeg blev så glad for regning - så tak til dig gamle mand. Jeg ved ikke lige hvorfor han udvalgte mig, men jeg var meget stolt over at være ham, der de sidste par år for ham blev sendt ned på Kommunekassen på Rådhuset for at betale hans kommune-regninger - stoor ære :-)

Skolen lå lige ved siden af DSB's ranger-terræn - og utallige er de gange, hvor jeg igennem de år i spisefrikvarteret gik ned for at beundre den fantastiske mekanik, der var ved hjulene på de store sorte damplokomotiver, man havde dengang - krumtapper, stænger, stempler, cylindrer m.v. - jeg var helt vild med det - og studerede og tegnede det.

Det lykkedes mig i de 5 år (hver gang med meget stor skam) at få ca. 5 oversidningstimer - samt at få noget så 'flot' som "Spanskrør" - endda blot for den beskedne forseelse 'ikke at gå i klassen da det ringede ind' - Skrap Tid dengang!

Copyright © SmørFlyveren 2009