Poul Starch Sørensen

Lydstudie

Damer, der strikker bruger tid - men det har jeg skam også gjort !

Beklager den forringede billedkvalitet Mit 'lydstudie' på Kløvermarken (ca. 1977)

Fra '69 til '71 havde jeg været primusmotor'en i teknikken bag lydstudiet, Butterfly Music på Trækbanen 8 sammen med Torben og Chris - og vi fik da faktisk udgivet hele 3 singleplader i den korte årrække.

Da jeg i '72 købte hus på Kløvermarken i Espergærde var det mit højeste ønske at 'lave det hele igen' i min egen kælder - og nu sku' det gøres rigtigt (troede jeg). Det viste sig at blive en tidsudskrivning, som jeg tror de færreste kan forestille sig! Timer, dage, måneder, år - ja jeg tror jeg først var rimelig færdig omkring 1976 - og hold da op hvor meget jeg 'fuskede' hos Alex Grosmann.

Forestil jer hvor mange printkort, der sku' laves - ledninger, der sku' loddes, frontplader, der sku' design'es - aggregater, der sku' 'opfindes' og laves - for slet ikke at tale om kælderens totale forvandling med glasuld, hessian og indbyggede ledninger til mikrofoner og øretelefoner. Billedet illustrerer vist bare lidt om det præsterede arbejde.

Men jeg gjorde det! - og gjorde det alene - og fik iøvrigt aldrig en 'dyt' ud af de mange anstrengelser. OK, jeg havde da en række orkestre (Malihini, DreamBox m.fl.) nede i kælderen - men det blev aldrig til nogen udgivelser. Egentlig tror jeg, at jeg efter disse mange års opbygning - da det endelig stod færdigt - måske i mit hovede var blevet 'lidt mæt' - så pludselig stod der og tænkte: 'Og Hva' Så ?'

Det eneste, der rigtig havde kostet 'noget' var de 2 Revox-båndoptagere - alt det andet (ledninger, stik, knapper, komponenter, omskiftere, kobberplader) var jo blevet købt peau un peau igennem måske 4 år - så det havde skam været temmelig 'rimeligt'.

Omkring 1979, hvor den lille familie nu var kommet op på 2 børn, besluttede jeg, at jeg ville sælge 'hele herligheden' - og det skete. Der kom en Ungdomsskole-delegation fra Hjørring-egnen og besigtigede inventaret - og (snøft) kørte afsted til det nordjydske med 'rup og stup'. Jeg ka' ikke huske hvad jeg fik for det - men måske sådan ca. 12.000,- kr. Jeg håber, der efterfølgende var nogle nordjyder, der fik mere glæde af mit lydstudie end jeg havde haft.

Hermed var min livsepoke vedr. et aktivt musikliv definitivt forbi - tilbage stod mit ungdomsskolearbejde (guitar-hold i endnu 20 år) - samt min nærmest nu antikke Høfner-guitar, som altid har været medbragt til samtlige sammenkomster i familie- og venne-sammenhænge - både før og siden.

Disse 10 elektronik-udviklingsår har bestemt været udfordrende, spændende og udviklende - penge var der (for mig) aldrig i det - men jeg brændte jo for det - og hvad gør man ikke for sin hobby?

2 år efter (Sep/81) var det at jeg blev selvstændig i et fagområde, jeg nok var bedre til - og som der også var penge i - nemlig EDB-programudvikling.

Copyright © SmørFlyveren 2009