Poul Starch Sørensen

Resten af skoletiden

- startede med 6. klasse på Lundegade Skole

7a på Lundegade ca. 1960 7a på Lundegade Skole ca. 1960

Lundegade Skole var rammen om 6.te og 7.de klasse. Specialt husker jeg med stor glæde (den noget kraftige) Hr. Steenild-Jensen, som var min Fysik- og Matematiklærer - specielt den fysiktime i 7.de klasse hvor han gjorde et stort nummer ud af, at jeg havde fået noget der hed "Fysiknålen i bronce" for et voltmeter jeg havde lavet.

Det var på Lundegade, at jeg begyndte at optræde med at synge og spille på min guitar, som Holger Knudsen havde lært mig at spille på.

Og det var i 7.de klasse at vi var på en helt uforglemmelig lejrskole en uges tid til Arrenakke oppe ved Melby med cykler. Sikke' dog en utrolig skøn erindring jeg har om netop denne lærerige og oplevelsesrige tur.

Efter 7.de klasse flyttede jeg i 1.ste real på Den Højere Almenskole (Kongevejens Skole), hvor jeg i 1963 fortsatte i 1.ste G (Mat/Fys). Der er en masse dejlige erindringer fra de 5 år, fx Povl Vind (der ska' ha' æren for at jeg blev ingeniør), Frk. Haugsted, der altid kom 8 minutter for sent og som alle var totalt skræmt for de første par år - indtil man i 2.den G opdagede hvor uhyre dejlig en lærer hun egentlig var. Ja, og så når Hr. Max Ernst midt i timen vadede ind i klassen, gik op til tavlen og skrev, at vi havde fri fra 8-11 i morgen og på Lørdag :-) Det var nok ikke gået i dagens skole - men gud hvor vi elskede det. Midt i 3.die G (1966) flyttede vi ud til det nyåbnede Helsingør Gymnasium på Rønnebær Alle.

Fra jeg var 8 år gik jeg i ca. 7 år med aviser. Først sammen med Erik på 'rute 12' (Svingelport, Stubbedamsvej, Røntofte), så alene i flere år. Så blev det rute 16 (som gik til Gurre), til sidst rute 17 (helt ud til Horserød Statsfængsel). Jeg har flere (halv)traumatiske erindringer om netop den rute om vinteren, når det var rigtig koldt og landevejene tillige nærmest ufremkommelige - men Socialdemokraten sku' ud!

Siden blev jeg weekend-bagerbud hos Fru Madsen på Stubbedamsvej et års tid - til sidst (i gymnasieårene) eftermiddags-mælkesjansker på LongJohn hos Fru Mortensen på Ryesvej.

Jeg kan ikke huske om jeg også havde sådanne fritidsjob da jeg begyndte på DIA - men mon ikke jeg havde ?

Copyright © SmørFlyveren 2009