Poul Starch Sørensen

Uddannelse / Job

Jeg blev da både Student og Akademiingeniør !

Poul Student Jun/1966 Lis, Chresser og Chris hygger med studenten

Trods et medbragt 5-tal i fransk fra 2.den G - lykkedes det mig den 22. juni 1966 at blive Mat/Fys student fra det nyåbnede Helsingør Gymnasium på Rønnebær Alle. Resultatet var sådan lidt på det jævne - thi jeg havde i de sidste 3 år udelukkende interesseret mig for Fysik, Matematik, ikke mindst POP-musik - nå ja, og så piger.

Den sommer tog Ole, Chris, min bedste kammerat Chresser og jeg på 3 ugers camping ferie til Rivieraen - 1 uge Italien og 2 uger Frankrig - en af de bedste ferier, jeg ka' erindre at ha' oplevet. NB hvis jeg lærte 5 cm. fransk på de 2 gymnasieår - ja, så lærte jeg ca. 2 meter fransk på netop de 2 uger :-)

Jeg havde søgt optagelse på såvel DTH som IngeniørAkademiet, men mit snit var for dårligt - så jeg blev flyversoldat i Padborg i (blev det til kun) 14 dage - fordi majoren tillod mig at afbryde soldateriet fordi jeg alligevel var kommet ind på DIA på et afbud :-) - godt nok ikke som svagstrømmer, men som stærkstrømmer - men hva' søren !

Som student ka' jeg huske, at jeg var overbevist om at 'have lært og nu kunne ALT om matematik' - men jeg ska' ellers love for, at det syn blev voldsomt korrigeret i løbet af de 3,5 år på DIA - Skøøønt ! Når jeg i dag ser mine gamle noter fra DIA-tiden, ka' jeg slet ikke forstå, at jeg har kunnet det!

Januar 1970 blev jeg Akademiingeniør (P) - igen noget på det jævne - men sæføllig 'fint nok', ærgerligt at jeg bare ikke var svagstrømmer, som jeg havde brændt for siden 1967.

Jeg blev ansat hos Steensen & Warming og tegnede i 2 år såkaldte 'nøgle-skema'er til Herlev Sygehus men jeg var egentlig mest optaget af kontorpigerne - så jeg blev naturligvis fyret. Det var her jeg købte min første bil, en sort folkevogn. Den kostede 2.500,- og jeg kan stadig huske nummerpladen: KD 28.255

Så fik jeg i '72, hvad jeg troede var en drømmestilling som svagstrømsingeniør hos Alex Grosmann A/S - men det varede også kun 2 år, så blev jeg også der fyret (selv om jeg lige var blevet gift og sku' til at være far) - men det var OK, thi meget af det, jeg lavede 'drillede' (der var FOR OFTE utilsigtede højfrekvente krusninger på collectoren - indviede forstår så hva' jeg mener).

Men i 1974 kom jeg til A/S Regnecentralen - og så oplevede jeg for første gang i mange år, at "alt hvad jeg rørte ved - bare gjorde som jeg ønskede" - og det er godt nok en dejlig oplevelse - men nu hed det altså EDB-programmer.

Copyright © SmørFlyveren 2009