Poul Starch Sørensen

Hvorfor lige BUTTERFLY ?

- fordi jeg engang lavede en tekst, hvori der indgik en Sommerfugl !

Coveret på BUTTERFLY (Nov/1967) Sådan så LP'en ud (Nov/1967)

En gang i 2.den G (ca. '64) lavede jeg den melodi, du (sikkert) hører lige nu, nemlig "Fly Away, Little Butterfly" og indspillede den i vanlig stil på Erik's båndoptager. Det er her, det hele starter.

Teksten til melodien er det sædvanlige om ulykkelig kærlighed, hvor den forsmåede drømmer sig til al den lykke, der kunne være - hvis det altså ikke lige var fordi, at kærligheden åbenbart ikke var særlig gengældt. Han drømmer om at ku' være en Sommerfugl - så han ku' flyve væk fra al denne elendighed - Tja, tja :-)

Nå, men lige denne melodi var der en del 'fans', der godt ku' lide - og faktisk også kunne hele teksten til (det er vist den eneste sang fra min hånd, hvor teksten fra start til slut er en regulær historie).

Jack Fridthjof syntes også om sangen, og han syntes at den sku' være åbningsnummeret på den LP-plade, han ville lave med mig. Jeg mener også, at det var ham, der besluttede, at jeg sku' hedde BUTTERFLY som kunstnernavn - og sådan blev det så.

NB: LP'en blev vist kun udsendt i 100 eksemplarer - den er efter sigende lidt af et samlerobjekt blandt den underskov af musik-nørder, der går op i sådanne sager - og det siges, at den kan koste op til 5.000,- kr. at anskaffe !!!

Da først LP'en forelå blev nærmest 'alt med mig' til noget med Butterfly. Jeg satte lige et Paul foran (det var jo stadig Beatles-tiden!) - og da vi et par år senere lavede vores eget pladeselskab kom det til at hedde 'Butterfly Music' (som udgav et antal single-plader med bl.a. mig under kunstnernavnet Paul Butterfly.

Som I hører, benytter jeg igen min elskede blokfløjte i solo'en - og undervejs hører I hele tiden den lille feature med at slå 1/8-dele på en tændstikæske med en lille skruetrækker.

Når jeg engang dør - og hvis jeg nogensinde får en nekrolog i avisen - så vil jeg smile ned til jer oppe fra min Guds nærhed, hvis den måtte slutte med "Fly Away, Little Butterfly".

Copyright © SmørFlyveren 2009

Fejl: Den kan ikke afspille !