Poul Starch Sørensen

Helsingør Ungdomsskole

- - 30 år - så må det vist strække !

1.ste sæson på guitarholdet Guitar-holdet på HUS (1968)

Jeg havde selv gået til sløjd på Helsingør Ungdomsskole i hele 5 år fra jeg var 14 år - der havde jeg bl.a. lavet The Blue Stars højttaler-kabinetter samt kroppen til den guitar jeg spillede på og meget, meget andet - så jeg kendte rigtig meget til dette dejlige undervisningstilbud for teenagere.

Ved en afslutningsfest (Apr/68) havde vi lige gendannet The Blue Stars fordi vi var blevet bedt om at spille til festen - og fordi vi sikkert godt ku' bruge lidt penge.

Den aften var det at Inspektør Jørgen Montin Sørensen kom hen til mig og sagde: Poul, ku' du ikke tænke at prøve at starte et guitarhold ? Jeg ka' huske, jeg blev helt 'paf' - jeg kendte jo kun HUS som elev - men Montin insisterede - og i August 1968 startede det 1.ste guitarhold på Helsingør Ungdomsskole med mig som lærer.

Det blev til hele 30 år derude på Gefionsvej - lønnen var (især de første 10 år) nærmest fyrstelig (de første par år var jeg jo studerende på DIA) - og utallige er de guitarer jeg har stemt (efter min) - og utallige er ligeså de mange dejlige elever jeg har mødt og oplevelser jeg har haft derude på HUS.

Desværre skete der det mod slutningen, at a/ læreren blev ældre og måske for gammel - men også b/ at elevmassen blev stadig mere 'ligeglad' med at møde op til undervisningen - og da den igennem alle årene var holdundervisning (og ikke individuel) blev det efterhånden umuligt for mig selv at opleve den samme glæde ved undervisningen, som jeg havde haft de første 20 år.

Efter at have spillet 'Let It Be' med mine elever hver eneste undervisningsaften i 30 år - besluttede jeg foråret 1999, at nu måtte jeg ha' udtjent min 'borgerpligt' på HUS - en periode i mit liv jeg ser tilbage på med rigtig mange gode minder.

Copyright © SmørFlyveren 2009