Poul Starch Sørensen

Vore årlige 60'er POP-baller

hvert år i September i "Folkets Hus"

Plakaten for 2009 Mød op til vores POP-bal - det er smadder sjovt !

Som tidligere nævnt var vi i Helsingør ca. 10 POP-grupper (heroppe nordpå ville vi ikke kalde os 'pigtrådsgrupper'), som spillede til baller i 60'erne - men hele epoken sluttede vel ca. 1969, hvorefter stort set ingen spillede de næste 30 år !

I sommeren 2002 fik Rune Dahlstrøm (som ikke selv havde været aktiv musiker) den ide at foreslå 'os gamle veteraner' om det ikke ku' være sjovt at samle 60'ernes gamle grupper (eller bare de rester, der måtte være af dem) - og så arrangere et 60'er POP-bal. Først var vi flere, der efter så mange år syntes, det var noget for vild en tanke - men vi lod os alligevel overtale - og det blev en "kanon succes". I 3 år (2002->2004) afholdt vi Fredag/Lørdag POP-baller i HelsingørHallen - så stor tak til Rune for initiativet i sin tid.

I efteråret 2004 stiftede vi gamle 60'er-musikere så vores egen forening, "Tresserbanden" - og besluttede fremover at henlægge vore POP-baller til der, hvor det hele foregik i sin tid, nemlig i Folkets Hus i Søstræde. Og med start i 2005 har vi i September afholdt vore POP-baller der - i de gamle, originale, historiske og 'rigtige' omgivelser.

Vi har af den gæve bagersøn, 'Thies' fået lov til at bruge een af hans fantastiske 60'er-tegninger som vort foreningslogo (se plakaten) - så stor tak til dig, Thies !

Hvert år samler vi ca. 2x400 gæster - hovedsageligt publikummer fra dengang, vi var unge - vi spiser dejlig buffet - snakken går - og ved 20-tiden starter den levende, originale 60'er musik fra scenen - og dansen går der ud af :-)

Der er naturligt nok ikke mange af de 10 grupper, der er fuldtallige (på nær lige The Immortals - hvem ellers, med det navn, HeHe) - men specielt Torben Møller og Christian Sennels indgår med stor tak i mange af grupperne.

Der bliver kun spillet 60'er musik - og grupperne spiller kun den type musik, som netop den var kendt for at spille. The Blue Stars spiller Beatles og Kinks - The Lockings toner frem med Cliff's The Young Ones - Palle fra Group on Five brøler sin I'm a roadrunner, Baby - and so on. Alle grupper bliver introduceret af vores fantastiske konferencier, Peter Bertram - og så plejer vi osse altid at have 'aftenens overraskelse' (Lille Palle, Elvis, Reimar m.fl.).

Jo, det er altid nogle rigtig dejlige aftener - vi kan alle på een aften møde så mange mennesker fra 'gamle dage i Helsingør' - og det er jo for de fleste rigtig sjovt. Løjerne plejer at slutte ved eet-tiden - og på 2.den dagen plejer vi musikere at slutte af med en gevaldig 3.die halvleg.

Kom og join us, hvis I var til POP-musik i 60'erne - I vil ikke komme til at fortryde at (gen)opleve det. Vi ses !!!

Copyright © SmørFlyveren 2009