Poul Starch Sørensen

Topper & Paul

4 kreative år - med masser af musik og sang - i sluttresserne !

På besøg hos 'Stampe' Paul, 'Stampe' og Topper - 1969

Jeg havde kendt Torben helt tilbage fra 1965. Han var primus motor i en af de lokale grupper, The Immortals (som vi i The Blue Stars selvfølgelig ikke regnede for noget (HeHe) - ja, faglig jalousi var der skam masser af mellem os grupper dengang). Han havde ofte stået lige nedenfor på gulvet, når vi spillede og afluret vores musik og min venstrehånd på gribebrædtet.

Han sku' vise sig at blive mig en rigtig stor og god oplevelse.

Jeg kan ikke huske præcis hvordan det startede - men det var sommeren '67 - og det var Torben, der lidt tilfældigt foreslog, om vi to ikke sku' prøve at spille lidt musik sammen. Det viste sig, at vi begge syntes, at vore guitarer's G, D, Em & C - påført vore 2-stemmige vokal-præstationer klingede rigtig godt sammen. - Så vi blev ved!

Vi ku' li' den samme type musik: Beatles, Simon & Garfunkel, Ohio Express, Honeybus, Edison Lighthouse, men også sange med frække tekster fra Lille Palle, som vi selv påførte en række nye vers til.

I flere somre holdt vi til i vores egen 'gryde', sammen med en masse fælles venner og veninder på Grønnehave Strand. Meget af tiden sang og spillede vi på vore altid medbragte guitarer - og det var rigtig sjovt, når vi ku' se, at 'nogen' lidt længere væk, sådan lidt tilfældigt kom tættere på for bedre at ku' lytte med på løjerne. Jo - det var skam dejlige somre, ka' I tro!

På sådanne sommeraftener ('67->'69) elskede vi at tage ned i byens gader og lege rigtige 'gade-musikanter'. Utallige er de sjove og gode oplevelser, vi har haft på den måde. Vi optrådte lidt som et omvandrende Giro 413, sådan at forstå, at en publikummer ku' sige: ka' I ikke spille 'U name it' - og så ku' vi faktisk spille den.

Og vi fik aldrig 'en krone' ud af det - højst en Cola eller et par øller - sådan i ny og næ - vi havde i hvert fald aldrig en hat med - men Gud, hvor vi elskede den periode.

I flere år optrådte 'Topper & Paul' (som vi mest mundret kaldte os) til ugentlige klub-aftener på Helsingør Ungdomsskole - vi har begge rigtig mange gode minder om disse oplevelsesrige musik-m.v.-aftener :-)

Men ovenstående var jo bare det udadvendte - for Torben og jeg konkurrerede temmelig vildt indbyrdes på "det, at lave melodier": Torben vidste jo godt, at jeg havde lavet et antal melodier inden vi mødtes - og (tror jeg) omkring '67 fandt Torben også på sin første. Da jeg så hørte den - så fortsatte jeg med at lave mine to næste - så sku' Torben vise, at han sgu' også ku' - og lavede sin næste. Og på den måde nærmest 'gejlede' vi hinanden op til at lave, ja - den ene melodi efter den anden. Det blev til rigtig mange melodier fra os begge i de par år eller tre, syn's jeg da selv.

Det skal bestemt nævnes, at vore alles meget skrivende og altid loyale Spotlight-redaktør, Jørgen Sørensen (alias Michael Corey) lavede en hel del af teksterne til disse sen_tresser_melodier - tak Jørgen for det.

Vi havde i de 3 år fået flere lokale grupper interesseret i vore melodier - og Torben og jeg var mindst 4 gange oppe hos Jack Fridthjof i Nykøbing Mors for dels at indspille selv - uden, at det dog nogensinde 'blev til noget' - men vi var også med til indspilningen af Ashtray's GaGoGu-album - hvor et par af Torben's melodier (foruden nogle af mine) er med.

Melodien, du (måske) hører lige nu er "I'll Allways Be Good To You", som jeg lavede ca. '68 og er indspillet hos Jack i sit æggebakke-studie. Jeg synes selv, det er en rigtig sød melodi - og hvis det ikke lige var fordi, at Torben's mikrofon, når han falder ind i 2.det vers, er alt for kraftig - og desværre er det resten af vejen - ja, så ville den melodi være blandt mine 'Top 14'-melodier. Det er Torben, der spiller det flotte for- & slutspil samt solo'en på sin 12-strengede guitar - rigtig flot, syn's jeg. Michael Corey har venligt hjulpet med teksten til B-stykket og 3.die vers (min egen muse forsvandt efter 2.det vers).

Efter at ha' været 'oppe hos Jack' mindst 4 gange (der er temmelig langt til Nykøbing Mors) - fandt vi i 1969 på, at vi ville prøve at lave vores eget 'lydstudie' - og det gjorde vi så, Poul, Torben og Chris - startende i '69 - og vi kaldte det "Butterfly Music" - beliggende diametralt til det kælderlokale, hvor The Blue Stars havde holdt til - men stadig Trækbanen 8, 3000 Helsingør. - og det blev også et par dejlige kreative år.

Copyright © SmørFlyveren 2009
--[if !IE 6]>

Fejl: Sorry, den kan ikke afspille !